Kattenstoet Ieper

Kattenstoet Ieper

Ieper, de historische en bekende frontstad uit ‘14-’18, is ook het driejaarlijkse trefpunt van bruisende kattenfolklore. 🐈

De Kattenstoet staat garant voor een wervelend spektakel met telkens diverse nieuwe praalwagens, reuzen, muziekkorpsen, theater en dansgroepen. De kat in de geschiedenis, de kat in taal en legende, de kat de wereld rond en Ieper als historische stad worden geëvoceerd. Verrassende omkaderende activiteiten maken het geheel nog boeiender.

Op 13 maart 1938, ging een kleine Kattenstoet door met muziek en de nar, vergezeld van negen ere-knapen die elk een pluchen kat droegen van het stadhuis naar het belfort. Daar vond eerst een kinderfeestje plaats waarbij plastieken katten werden uitgegooid. Nadien volgde een korte pauze met beiaardmuziek en een concert van Thebaanse trompetten. Terwijl de stadsnar de toren beklom om de pluchen katten naar beneden te gooien, dwarrelden witte en rode papiersnippers naar beneden. In de voormiddag waren de mensen al toeschouwer geweest van de ‘Kattenkoers’, een wielerwedstrijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.