De Onze-Lieve-Vrouwekerk Laken

De Onze-Lieve-Vrouwekerk Laken

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een parochiekerk in Laken.

De kerk werd door architect Joseph Poelaert in neogotische stijl opgetrokken als aandenken aan koningin Louise-Marie (1812-1850). Koning Leopold I legde de eerste steen op 27 mei 1854; midden op de vloer in het hoogkoor ligt er een gedenkplaat.

Na de kerkwijding op 7 augustus 1872 werden de werken onderbroken, maar in 1908 werden ze op initiatief van koning Leopold II hervat. De bouw van het westportaal en van de torenspits werd aan de Duitse architect Friedrich von Schmidt toevertrouwd. De toren is 74 meter hoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.